rokforbud-logga

Allt du behöver veta om rökförbud

Sluta röka med e-cigaretter

E-cigaretter är en typ av elektroniska enheter som används för att åstadkomma en rökliknande ånga genom att värma upp en vätska som innehåller nikotin och andra ämnen. E-cigaretter har blivit allt mer populära de senaste åren som ett alternativ till traditionella cigaretter och som ett hjälpmedel för att sluta röka.

Många människor tror att e-cigaretter kan vara ett säkrare alternativ till traditionella cigaretter eftersom de inte innehåller tjära eller andra skadliga ämnen som finns i rök. Det finns dock en del forskning som tyder på att e-cigaretter kan innehålla andra skadliga ämnen och att de kan orsaka hälsoproblem.

Det finns ingen konsensus om hur säkra e-cigaretter är jämfört med traditionella cigaretter. Vissa studier tyder på att e-cigaretter kan vara ett säkrare alternativ, medan andra studier har funnit att det finns risker även med e-cigarretter.

Vad är vape?

Vape är en slangterm som används för att beskriva aktiviteten när man använder en e-cigarett. Ordet kommer från ordet ”vaporize”, som betyder att ånga bildas genom att värma upp något.

Engångs vape

Engångsvape är en typ av e-cigarett som är avsedd att användas en gång och sedan kastas. Engångsvape är ofta billigare än andra typer av e-cigaretter och är lätt att få tag på i affärer och på nätet.

Engångsvape innehåller ofta en förfylld tank med vätska som innehåller e-juice med eller utan nikotin. När vätskan är slut är det inte möjligt att fylla på den och enheten måste kastas.

Copyright Rökförbud.se 2019-2023