Ägg, bröd och lök är inte tillåtna: hur man verkligen lagar köttfärs för kotletter

Hur du tillagar köttfärs avgör slutresultatet och kötträttens smak.

Innan du steker kotletter är det viktigt att förbereda köttfärs ordentligt / collage , foto av depositphotos.com

Fyllning för kotletter kan köpas färdigt, men det är bättre att göra det själv. Erfarna hemmafr säger att axel, kostrets, pashina, pokromka – de bästa delarna för kotletter, och det är viktigt att observera proportionen och ta 50% nötkött och 50% fläsk (det första ger smak och det andra saftigt). Ta reda på vad du ska lägga till färsen för kotletter för att få en fantastisk maträtt.

Vad ska man tillsätta i färs till kotletter för att få saftighet

Den klassiska metoden för beredning av malet kött är inte möjlig utan brödMen det måste vara vitt – svart eller grått är inte värt det. En limpa eller en bulle duger, men de måste få bli gamla. Tillsätt inte ströbröd – det måste vara bröd. Varför inte? Få människor vet att om man tillsätter ströbröd till köttfärs för kotletter får man en klibbig klump efter blötläggning i vatten. Men gammalt bröd blir ”fluffigt”, som en svamp, och överför dessa egenskaper till kotletten – den blir lika luftig, fluffig och mjuk.

Den andra viktiga ingrediensen lökar. Vissa hemmafr anser att det inte är värt att lägga till det, åtminstone på grund av den långa eftersmaken och lukten. Förutom dessa två problem finns det andra – löksaft läcker ut och brinner i pannan och ger också seghet till kotletten. Om du kan göra kotletter utan lök är det bättre att göra det, men i den sition då det är omöjligt, kom ihåg att det är bättre att lägga till det färdiga malet köttet för kotletter eller det du själv gjort, det är bättre att lägga till lök som sauteras till en gyllene färg (värmebehandling utjämnar de ovan nämnda problemen).

Ägg Det är ingen idé att ha ägg i köttfärs överhuvudtaget, det är faktiskt ett ganska vanligt misstag. De innehåller också protein, som pressar ihop köttfibrerna vid stekning och gör kotletten seg.

Vad man ska lägga till i köttfärs för att förbättra smaken är ett måste, det är kryddor:

  • nötfärs: röd, svart, kryddpeppar, timjan, salvia, persilja, basilika, timjan.
  • malet fläskkött: röd, svart, kryddpeppar, lagerblad, kummin, koriander, muskotnöt, enbär, timjan.
  • kyckling- eller kalkonfärs: lök, röd paprika, svartpeppar, curry, timjan, gurkmeja, bockhornsklöver.

En annan viktig regel är att du bara ska steka kotletter i smör eller ghee. Som ett alternativ kan du använda vilket fett som helst av animaliskt ursprung, men det är bättre att vägra vegetabiliska analoger, annars kommer smaken på kotletter inte att vara densamma.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: