Äggen håller sig färska i 12 månader: du behöver bara göra en åtgärd

Ägg kan hålla sig färska i upp till ett år om denna näringsrika produkt förvaras på rätt sätt, påpekar British Egg Industry Council.

Länk kopierad

Hur man förlänger hållbarheten för ägg – de kommer att vara färska i upp till 12 månader / Collage , foto:

Vad du kommer att lära dig om:

  • Hur man förlänger hållbarheten på ägg
  • Hur man fryser ägg i frysen på rätt sätt

Det är allmänt känt att det är bättre att förvara ägg i kylskåp än i rumstemperatur. Förpackade ägg håller sig färska i kylen i cirka tre veckor. Separerade vitor kan förvaras i en förseglad behållare i upp till tre veckor, medan gulor bör förvaras under lock i upp till tre dagar, rapporterar Express.

En tesked räcker: vad man ska tillsätta när man kokar ägg för att göra skalen lätta att skala.

För den som vill ha långtidsförvaring finns det en enkel metod. Enligt British Egg Industry Council kan ägg förvaras på ett säkert sätt i upp till 12 månader. Detta gör att du kan ha produkten till hands för matlagning med ett ögonblicks varsel.

Rådet rekommenderar att man fryser äggen hela eller separerar gulor och vitor för att undvika matsvinn. Det är optimalt att använda frysta ägg inom fyra månader för att bevara maximal färskhet.

”För att frysa hela ägg måste vitorna och gulorna vispas ihop. Häll innehållet i en fryssäker behållare, märk med datum, försegla och frys”, påpekar experterna.

Experter från British Egg Industry Council anser att frysning av äggvitor är en ”enkel process”: häll bara vitorna i en behållare, blanda, försegla och placera i frysen. För att påskynda avfrostningen kan vitorna frysas in i omgångar.

Detta tips är särskilt användbart när recept kräver endast äggulor eller vitor och det finns ett behov av att spara rester som kan gå till spillo.

Om du är intresserad av att lära dig mer om hur man kokar ägg ordentligt och varför du ska tillsätta salt rekommenderar vi vårt material: Varför du ska tillsätta salt när du kokar ägg: hemligheten med erfarna värdinnor.

Med äggulor är sitionen lite mer komplicerad, de måste först separeras och placeras i en behållare. Eftersom gulor har en tjockare konsistens kan de tjockna och bli olämpliga för matlagning om de fryses utan beredning. För att undvika detta, tillsätt en halv tesked salt eller 1-1,5 matskedar socker till gulorna för varje 240 ml äggprodukt, välj salt för salta rätter och socker för söta rätter.

Det är viktigt att tina ägg ordentligt före användning. Oavsett om det gäller frysta vitor, gulor eller hela ägg ska de tinas helt och endast användas i genomkokta rätter. Frysta ägg ska inte tillagas omedelbart efter infrysning. För att tina, överför äggen från frysen till kylskåpet över natten. Ett snabbt sätt är att placera behållaren i kallt vatten. När äggen har tinat ska de användas omedelbart.

Ägg, hur länge ska man koka ägg,  infographicHur länge ska man koka ägg / Infografik:

Vad du behöver veta om Express.co.uk

Express.co.uk är en brittisk tabloidtidning som är den digitala delen av Daily Express och Sunday Express, ett av Storbritanniens mest välkända och betrodda nyhetsvarumärken.

Sedan 1900 har Express försett miljontals läsare med välinformerad bevakning av världens viktigaste händelser, både i tryck och online.

Som tidningen säger strävar de varje dag efter att förse läsarna med den bästa journalistiken, att informera och underhålla.

Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: