Vanlig bakpulver kan minska surhetsgraden i vin och mer.
Hur tar man bort syra från vin med läsk? / foto depositphotos.com
Det händer, när du väljer ett vin av ett okänt märke kan du inte alltid gissa vad det kommer att visa sig smaka – är det inte för surt? Och i händelse av att drycken så småningom upprör dig, gör du definitivt inte ont för att lära dig att ta bort syra från vin.
Du bör inte ge upp drycken, för en sådan enkel teknik, som att lägga till läsk i vinet, är ganska kapabel att rädda sitionen.
Vad ska man göra om surt vin
Inte alla vet att vanlig bakpulver kan minska vinets surhet avsevärt.
Enligt experter har många vinproducenter använt denna teknik under lång tid. När drycken är mycket sur tillsätter de en liten mängd bakpulver – bara en kvarts tesked per liter vin.
Använd aldrig för mycket, eftersom mer soda kan förstöra dryckens smak.
Testar vin med läsk / foto depositphotos.com
Varför lägga till läsk i vin
Om du undrar hur man skiljer äkta vin från falskt, kan bakpulver också hjälpa dig. Det kan inte bara neutralisera surheten i vinet, utan används också ofta för att testa dess kvalitet.
För ett experiment, stänk en liten mängd vin i ett rent glas och tillsätt en tesked bakpulver till det. Om drycken inte ändrar färg är den falsk. Naturligt vin blir blått när man tillsätter soda.
Tidigare skrev hur man kan bli av med matmalar i gryn.