Dessa morötter kännetecknas av att de är saftiga och har en rik smak.
De sötaste sorterna av morötter – lista / foto depositphotos.com
Varje dachnik drömmer om att hitta sina perfekta sorter av grönsaker för att få maximal nytta av hemmets grönsaks trädgård. utsåg de sötaste sorterna av morötter, som du inte kommer att köpa i butiken eller på marknaden. Du kommer att bli förvånad över hur välsmakande dessa morötter är.
Barnens glädje
En krävande sort som växer även hos oerfarna dacha-odlare. Det är en söt morot med högt karotininnehåll, den lagras länge och är resistent mot sjukdomar. Barn tycker om att gnaga på dem även råa.
Karoten
Sent mognande sort, motståndskraftig mot sjukdomar och dåligt väder. Den har fått sitt namn på grund av sin höga karotenhalt. Den samlar inte på sig nitrater och anses allmänt vara mycket hälsosam för barn.
Flacke
Stora och långa morötter som lagras mycket länge och inte är rädda för fukt i källaren. Frukterna är mycket saftiga och söta. Sorten lämpar sig väl för utvinning av morotsjuice.
De bästa sorterna av morötter / foto depositphotos.com
Slastena
En medeltidigt mognande och mycket produktiv sort som till fullo lever upp till sitt namn. Dessa morötter är så söta att de kan användas till kakor, söta friterade kakor och muffins. Frukterna är små och djupt orange. Sorten har en lång hållbarhetstid.
Karamelka
Medelstor morot som mognar tidigt. Den har en mycket angenäm och måttligt söt smak. Karotinhalten i denna sort är nästan oöverträffad. Det är inte den mest produktiva sorten, men den växer bra i ofruktbar och tung jord.
Höstens drottning
Sen sort av morötter med långa och tunna frukter. Tolererar väl frost och alla väder. Sorten är mycket saftig och sockerhaltig, sådana morötter kan ätas även råa. Enligt recensioner har sorten en trevlig smak och söt juice. Denna sort måste vattnas regelbundet, annars blir den inte så söt.
Kejsare
Detta är en mycket populär sen sort, beprövad av många dacha-odlare. ”Emperor” är måttligt söt och mycket saftig. Köttet är tätt, utan sprickor. Sorten lagras under mycket lång tid (ca 9 månader) och blir under lagring ännu sötare.