Du gjorde fel: vilken sida av folien som ska täcka köttet i ugnen

Hur man lagar saftigt kött ordentligt i ugnen under folie. fick reda på vilken sida av folien som ska täcka köttet i ugnen.

Länk kopierad

Vilken sida av folien som ska täcka bakplåten – regler för bakning av kött / Collage, foto: skärmdump från video

Med hjälp av folie kan du laga utsökt och saftigt kött i ugnen. Men vilken sida av folien ska du täcka köttet för att uppnå bästa resultat?

Olika texturer på foliens sidor är ett resultat av tillverkningsprocessen. Vid tillverkningen valsas aluminium till tunna folieark med hjälp av metallvalsar. I denna process poleras den ena sidan av folien till en blank yta medan den andra sidan förblir matt.

Vilken sida av folien ska man täcka köttet med i ugnen

Som en allmän rekommendation bör den blanka sidan av folien vara på insidan och den matta sidan på utsidan.

Detta beror på att den blanka sidan reflekterar värme och den matta sidan drar till sig den. På så sätt blir köttet jämnt stekt och behåller sina safter.

Försegla köttet genom att lägga det på ena halvan av ett folieark och täcka det med den andra halvan. Vik ihop kanterna så att de bildar en tät, lufttät söm.

Vi rekommenderar dig också ett otroligt recept för att laga saftigt kött: En sådan paj kommer att överskugga allt på bordet: ett otroligt enkelt recept på köttgryta

Därefter stängs folien över köttets form. Kött i folie kan bakas vid 180-200 grader i 40-60 minuter, beroende på storlek och typ av kött. För en brunad skorpa kan du ta bort folien 10-15 minuter före slutet av bakningen.

Oles Cherednichenko, värd för kolumnen ”The Master in the House”, rapporterade hur man korrekt bakar kött i folie och delade också hemligheten med matlagning.

Titta på videon, som visar vilken sida av folien som ska täcka köttet i ugnen:

Enligt honom är det för korrekt tillagning av kött i ugnen nödvändigt att linda in köttet, som redan har lagt sig i marinaden, i folie, spegelsidan inåt, för att det ska bli saftigt.

Oles Cherednichenko noterade också att du bör linda köttet så tätt som möjligt, så att det inte finns några onödiga hål. Men om du vill att köttet inte ska vara för ångat kan du göra tre hål i storlek med ett tändstickshuvud.

Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: