En ingrediens bör läggas till inte till kefiren utan till mjölet: friterna faller inte av

Inte alla hemmafr vet varför pannkakor stiger och sedan faller och hur man fixar det.

Hur man gör puffiga fritters på kefir – tips / collage , foto av depositphotos.com

Doftande, puffiga och mjuka fritters älskas av absolut alla, men inte alla värdinnor lyckas behålla sin form. Ofta stiger friterna under stekningen, men när de svalnar förlorar de sin luftiga konsistens. kommer att berätta hur man gör ”samma” fritters inte kefir – fluffig som fluff.

Varför puffade fritters inte blir puffiga

Kefir-fritters är i princip svåra att laga, varför kvinnor ofta gör dem på jäst, eftersom det är en garanti för en frodig deg. Men och smaken av en sådan behandling är helt annorlunda – tätare, och om du vill ha mjukare måste du använda kefir.

Anledningen till att fritters faller av efter stekning är fel sekvens av läggningsprodukter. Den viktigaste och viktigaste ingrediensen är bakpulver, som ”lyfter” friterna. Om du lägger till den i kefir kommer den kemiska reaktionen att starta och sluta snabbt, och vi måste lämna luftbubblor. För detta ändamål rekommenderar erfarna kockar att lägga till bakpulver i mjölet i sista stund strax före stekning – på så sätt behåller du degens förmåga att stiga och hålla formen även efter kylning.

Puffade kefir fritters – recept

erbjuder ett mormors recept, enligt vilket pannkakor på kefir alltid blir mjuka, luftiga och måttligt söta. För förberedelse behöver du:

  • en halv liter kefir med vilken fetthalt som helst vid rumstemperatur;
  • ett ägg;
  • två matskedar socker;
  • en tesked salt;
  • ett halvt kilo mjöl;
  • en halv tesked bakpulver;
  • vanillin eller vaniljsocker.

Ta ut kefiren ur kylskåpet i förväg eller värm den något till rumstemperatur. Häll upp i en bunke, tillsätt ägg, socker, salt och vanillin och rör om. Häll i den angivna mängden mjöl och lämna 1 msk separat. Blanda blandningen noggrant och bli av med klumpar. Värm en stekpanna smord med vegetabilisk olja eller smör.

Blanda 1 msk mjöl med bakpulver i en separat skål, tillsätt i smeten, blanda snabbt och börja steka friterna tills de är klara. Lägg de färdiga kefirfriterna på en tallrik fodrad med en pappershandduk för att ta bort överflödigt fett. Servera med sylt, gräddfil eller honung.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: