Du kan göra många kotletter för hela familjen, även om du har mycket lite köttfärs.
Hur man gör fler kotletter från köttfärs – hemligheter och recept / collage , foto depositphotos.com
Varje värdinna vill mata sin familj utsökt, men det är inte alltid möjligt att köpa produkter i rätt mängd. Å andra sidan, ibland släppa glömska – i kylskåpet är huvudingrediensen mindre än nödvändigt. kommer att berätta hur man ökar volymen malet kött och gör många kotletter.
Vad man ska lägga i kotletter för puffiness – alternativ
Det finns flera produkter som kan läggas till köttfärs, även om det finns väldigt lite av det. De kommer att öka massan på den råa köttprodukten och låta dig göra många fler kotletter än om du hade gjort utan de extra ingredienserna. Så kom ihåg vad du ska lägga till kotletter för massa.
Ris eller potatis
För att snabbt öka massan av rå färs kan du riva 2-3 potatisknölar i den. De som inte vill använda potatis har ett alternativ – kokt ris. En halv kopp till en kopp ris ska kokas, kylas och först sedan läggas till det råa malet köttet. Vissa värdinnor kommer att säga att detta inte längre är kotletter från kycklingfärs eller något annat, utan köttbullar. Kanske så, men de blev inte mindre välsmakande av detta.
Flingor av havre
Ett annat budgetalternativ, som används av många hemmafr – ingen kommer någonsin att gissa att det finns lite kött i kotletterna. Vi berättar hur man gör sådana kycklingkotletter (det är kycklingfärs som kombineras bäst med havregryn). Du kommer att behöva:
- 300 gr malet kött;
- 1 kopp valsade havregryn;
- 1 lök;
- 2-3 vitlöksklyftor;
- 1 msk semolina;
- 1 ägg.
Lägg havreflingorna på en tallrik, häll kokande vatten över dem och täck med ett lock, vänta 10 minuter så att flingorna sväller. Medan du väntar, hacka löken och riv vitlöken. Lägg i köttfärsflingorna, lök, vitlök, samt slå 1 ägg och häll 1 msk semolina. En sådan enkel teknik kommer snabbt att öka massan av rå köttfärs i 2 gånger. Dessutom, om så önskas, kan du lägga till riven ost, men du kan enkelt göra utan det. Från det resulterande malet köttet bildar du kotletter och steker dem på båda sidor tills de är klara på en stekpanna smord med vegetabilisk olja.