Fördelarna och skadorna med spannmål: 7 typer av gröt som är värda att införa i din kost

Vilka spannmål är användbara och vilka är bättre att vägra – ta reda på det på .

Gröt har länge ansetts vara en viktig maträtt på bordet, ofta till och med ersätter bröd, dessutom var det den enda stabila källan till alla användbara ämnen.

Fördelarna med spannmål var obestridliga, men ris var dyrt och bovete ansågs vara en semesterrätt. Men havre, korn, hirs, vete och råg fanns i överflöd. Spannmålen kokades inte utan ångades i ugnen – det var hälsosammare på det sättet.

Gröt som tillagas på detta sätt bevarar alla nödvändiga vitaminer och mineraler, eliminerar gifter och toxiner, normaliserar blodtryck och kolesterolnivåer och främjar viktminskning.

Risgrynsgröt

Spannmålen, som är förknippad med öst över hela världen, är en av de mest effektiva för tunnare. Korn innehåller ”långsamma” kolhydrater, liksom en viktig uppsättning vitaminer, mineraler och spårämnen som: zink, magnesium, kalium, kalcium och fosfor. Ris avlägsnar överflödigt vatten och gifter från kroppen och kan mycket väl ersätta kött för vegetarianer. Risgröt är indicerat för dem som har problem med mag-tarmkanalen, eftersom det har en fixerande effekt. Om det inte finns några magproblem kan du äta ris med grönsaker.

Den dagliga normen för ris är 150 gr, och den mest användbara av alla typer av ris anses vara brunt.

Tidigare berättade vi för dig hur man lagar risgröt.

Bovete gröt

Bovete – fördelarna med spannmål / Foto: depositphotos

Precis som ris avlägsnar det toxiner, överskott av kolesterol och tungmetaller från kroppen. Det anses vara en rekordbrytare bland andra spannmål i järninnehåll, så det stärker benen. Denna gröt läkare rekommenderar den till diabetikereftersom bovete har ett lågt glykemiskt index – matens effekt på blodsockernivån. I det här fallet är det lika med 50-55 enheter. I sammansättningen av bovetegryn är närvarande vitamin A, E och Boch mikronäringsämnen: kalium, magnesium, zink och fosfor.

Bovete hjälper till att sänka blodtrycket, är lättsmält för kroppen och stärker immunförsvaret. Bovete kan kokas med vatten eller mjölk.

Havregrynsgröt

Den spannmålsprodukt som alla nutritionister rekommenderar att man äter till frukost. Den innehåller mycket fibrer, så den spolar ut socker från blodet och avlägsnar gifter. Den har i sin sammansättning kalium, kalcium, magnesium, jod, fluor. och andra användbara spårämnen. Normaliserar matsmältningsprocessen. Havregryn är nödvändigt för dem som lider av diabetes mellitus eller gikt, liksom för dem som har leversjukdom.

Havregryn till frukost är inte bara en garanti för hälsa för hår och naglar, utan också en stabil sköldkörtelfunktion.

Hirsgröt

Fördelar med hirsgröt för kroppen / depositphotos.comFördelarna med hirsgröt för kroppen / depositphotos.com

Denna spannmål är praktiskt taget obearbetad, så den innehåller intakta fibrer. Rekommenderas för regelbunden användning av personer med diabetes och sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Den har i sin sammansättning användbara mineraler: koppar, magnesium, kalium, mangan, järn och hälsosamma kolhydrater. Tar bort toxiner, toxiner och tungmetaller från kroppen. Sänker kolesterolhalten i blodet, rengör blodkärlen.

En av de tydliga fördelarna med hirsgröt är dess höga D-vitamininnehåll, som stärker hår och naglar och hjälper till att bekämpa avitaminos.

Här är några tips på hur du kan tillaga hirsgröt som tillbehör.

Gröt

Den mest kontroversiella spannmålen. I barndomen blev många av oss matade med det och hävdade att det var fördelaktigt när det gäller viktökning. Manka är kaloririk, så du kan verkligen gå upp några kilo med dess hjälp. Dessutom kan den ätas även med rotavirusinfektion eller förgiftning, särskilt om den kokas semolina gröt på vatten, inte mjölk. Det har en positiv effekt på hårets och naglarnas tillstånd, stärker immunförsvaret och nervsystemet. Men den bör inte ätas mer än två gånger i veckan.

Gryn är helt rengjorda och malda, dessutom, urlakar D-vitamin från kroppen. Detta är vad pediatriska terapeuter betonar när de svarar på frågan: ”Är semolina okej för barn?

Gröt av majs

Påverkar kroppen både positivt och negativt. Spannmålen är rik på fibrer och aminosyror, och innehåller även järn и kisel. Avgiftar kroppen och förbättrar nervsystemet. Minskar gasbildning i blodet och skapar inte jäsning i magen. Så rätter från majsgröt kommer att tilltala dem som vill ha en tunn midja.

Spannmålen ökar kroppens immunreaktioner, men det smälts snabbt, vilket är dåligt för vikten.

Pärl- och korngröt

Nutritionister rekommenderar dessa två typer av spannmål för dem som ständigt kämpar med extra kilo eller tvingas banta av hälsoskäl. Den innehåller en speciell substans – lysinsom kan förstöra virus och mikrober. Lysin bidrar också till en snabb produktion av kollagen, vilket återspeglas i hudens tillstånd. Liksom nästan alla ovan nämnda grötar innehåller perlovka och yachka fibrer, som avlägsnar gifter och toxiner från kroppen.

Skillnaden mellan pärlgrynsgröt och korngrynsgröt är att den förra tillagas av samma korngryn, bara förbehandlade. Pärlgröt i en multikokare är inte sämre än den som kokas på spisen. Du kan laga sådana gryn efter eget gottfinnande.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: