Hur du ska äta persimoner: med eller utan skalet

Låt oss förstå hur man äter persimmons, så att den inte stickas, och varför du inte ska dricka vatten efter det.

Användbar persimmon – hur man äter frukten ordentligt / collage , foto freepik.com

Persimon är en nyttig och välsmakande vinterfrukt som dock inte alla förstår sig på. Allt beror på dess sammandragande smak, som skapar en känsla av domningar och torrhet i munnen, och på grund av detta vägrar de det. Varför persimmoner är sammandragande, hur man kan bli av med astringency och vad det inte kan kombineras med – vi berättar nedan.

Hur man äter persimmons, så att det inte stickas

Vad är rätt sätt att äta persimmons – med eller utan skalet? Fruktens skal innehåller många användbara ämnen (mycket mer än i massan), men på grund av innehållet av tanniner (tanninsyror) har den en viskös smak. Ändå rekommenderas inte persimmonhuden att skära av – och här är varför: i själva verket orsakas känslan av viskositet i munnen endast av omogna persimmonfrukter, mogna har en trevlig eftersmak. Och det finns flera sätt att bli av med klibbigheten hos omogen frukt utan att ta bort huden:

  • Lägg persimmons i varmt vatten (cirka 40 grader Celsius) och håll vid denna temperatur i 30 minuter;
  • skicka frukten till frysen tills den är helt frusen – tanniner vid låg temperatur förstörs, och när persimmonen tinar kommer den inte att sticka.

Lägg också persimmoner i en påse med äpplen, bananer eller tomater – frukter släpper ut etylengas, tack vare vilken persimmoner mognar och slutar sticka.

Typen av persimmon ”Korolek” (eller chokladpersimmon), liksom hybridsorten ”Sharon” anses vara icke-bindande.

Vad du ska kombinera med och varför du inte ska dricka vatten efter persimmons

Persimmon kombineras inte med vissa produkter. Om du till exempel dricker frukten med vatten eller mjölk, eller äter den efter alkohol, kan du få problem med mag-tarmkanalen – tarmvred, kräkningar, diarré och uppblåsthet. Persimoner bör inte ätas med fet mat.

Frukten passar bra ihop med fermenterade mjölkprodukter – t.ex. keso, yoghurt, grädde.

Om vi pratar om hur man äter persimmons ordentligt enligt etikett, de serveras hela. Hårda sorter – till exempel ”Sharon”, ”Persimmon” – skärs och äts med en gaffel i bitar, fröna lämnas på tallriken eller spottas ut på gaffeln och läggs på kanten av tallriken. Mjuka persimoner, som ”Bull’s Heart” och ”Azerbaijani”, skärs i hälften och äts med en dessertsked.

Tidigare berättade vi för dig hur du väljer mandariner – de sötaste sorterna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: