Hur länge ska man koka mjukkokta ägg: den exakta tiden ner till sekunden

Så här kokar du mjukkokta ägg så att gulan får perfekt konsistens.

Huvudpoängen med att laga mjukkokta ägg – koktid / foto depositphotos.com

Ägg – en mycket användbar produkt, rik på vitaminer, hälsosamt kolesterol, mineraler och högkvalitativa fetter. De är också ett av de enklaste och snabbaste alternativen för frukost eller mellanmål. De kan konsumeras i olika variationer, från äggröra till pocherade ägg.

Inte mindre populärt sätt att förbereda dem – mjukkokta ägg, men här står även erfarna värdinnor inför ett problem, eftersom de är mycket lätta att överkoka eller underkoka. kommer att berätta hur länge du ska koka mjukkokta ägg för att göra dem perfekta.

Hur man väljer ägg för kokning

Innan vi får reda på hur man kokar mjukkokta ägg, låt oss förstå vilka ägg vi ska välja. Du kommer att bli förvånad, men det här är ett mycket viktigt steg, och om du ignorerar det kommer alla dina ansträngningar att gå till spillo. Erfarna värdinnor råder dig att aldrig koka färska ägg – de skalar inte bra, så du riskerar att vara utan protein. För att förbereda mjukkokta ägg är det bättre att föredra de som har varit i kylen i några dagar.

Om du lagar butiksägg, var noga med att vara uppmärksam på kategorin. Vi råder dig att köpa de med C1-märket. Denna kategori är för alla medelstora ägg som väger mellan 53 och 62,9 gram. Det är under dem som den ideala tillagningstiden beräknades, vilket vi kommer att berätta om nedan.

Perfekta mjukkokta ägg – hur länge man ska laga mat

Den viktigaste förfrågan från varje värdinna som bestämmer sig för att laga ägg på detta sätt är hur länge man ska koka dem. Du kommer att bli förvånad, men även sekunder spelar en roll här. Vid tillagning av ett mjukkokt ägg är koktiden en viktig aspekt för att säkerställa att äggulan har rätt konsistens.

Ta ett anteckningsblock och skriv ner det: den perfekta tiden att koka ett löskokt ägg är… 3 minuter och 20 sekunder, och inte ett ögonblick mer. Under den tiden har äggvitan hunnit stelna och gulan är fortfarande flytande. Vi slår vad om att du inte kommer att bli besviken.

Hur man kokar mjukkokta ägg – viktiga punkter

Det finns flera nyanser som nödvändigtvis måste observeras när du lagar ägg på detta sätt. Hoppa inte över följande steg:

  • lägg endast råa ägg i kallt vatten;
  • var noga med att tillsätta lite salt i pannan för att hjälpa äggen att skala bättre;
  • så snart tillagningstiden (som är 3 minuter och 20 sekunder) har gått ut, lägg omedelbart kastrullen under kallt vatten för att avbryta tillagningsprocessen.

Viktigt: Om du väljer att låta äggen svalna i det varma vattnet kommer rätten att misslyckas. Gulorna kommer helt enkelt att hårdna och du kommer att få hårdkokta ägg.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: