Varför kan du inte lägga honung i varmt te, vad det är fyllt med och om det är sant att det verkligen är förbjudet att göra det – lär dig i materialet .
Många är försiktiga med att tillsätta honung i hett te / foto depositphotos.com
Honung är en mycket användbar och tillgänglig för alla produkter. Om det är allmänt känt flera fakta: honung med kokande vatten släpper ut gift, och i sig – är en vitaminbomb. Låt oss förstå varför du inte kan värma honung och om det är sant.
Tidigare pratade vi om hur man väljer kvalitetshonung snabbt och enkelt.
Varm honung i te – är det skadligt eller användbart
Man tror att honung i varmt te börjar släppa ut giftiga ämnen. Forskare bestämde sig för att undersöka denna fråga och kom till slutsatsen att vid uppvärmning frigörs oxymethylfurfurol. Förutom att detta ämne finns i sockerinnehållande produkter utan uppvärmning – det bildas bara långsammare där.
I ytterligare studier visade det sig att oximetylfurfurol inte är ett giftigt ämne. Forskare genomförde experiment på levande varelser och fann ingen hälsoskada.
Hur man dricker te med honung när du är förkyld
Trots att uttalandet ”honung med kokande vatten släpper ut gift” är nonsens, är det inte värt att lägga till det i mycket varmt te, men av en annan anledning. Så i kokande vatten kan honung förlora några av sina nyttiga ämnen och till och med förlora smakens fyllighet något. För att få ut mesta möjliga av denna gyllene produkt är det bäst att tillsätta den när teet redan är lämpligt att dricka.
För att göra drycken till en förkylningskur kan du tillsätta citron, kanel, kardemumma eller ingefära efter smak. Honung passar också bra till ört-, bär- och fruktteer.
Tidigare berättade vi också hur man snabbt botar en förkylning med folkmedicin – användbara tips under vinterperioden.