Vad du behöver göra för att förhindra att betor i borscht förlorar sin färg och hur du behåller den attraktiva skuggan av skålen – lär dig i -artikeln.
Vad ska man göra för att förhindra att borsjtj tappar färg – tips / depositphotos.com
Borsjtj är en av ukrainarnas favoriträtter, eftersom dess lockande arom och scharlakansröda färg inte kan lämna ens de mest sofistikerade finsmakarna oberörda. berättar för dig varför borsjtj inte är röd och hur du kan rätta till detta olyckliga missförstånd.
Tidigare talade vi om vilka ovanliga recept på borsjtj som finns i kokböcker.
Vad gör borscht röd – nyanser och hemligheter
Erfarna kockar säger att färgen på borsjtj i många avseenden beror på rödbetan och tidpunkten för när den läggs i rätten. Det är bäst att köpa salladsbetor i butiken (de är mörkt rödbruna) och lägga till dem i mitten av processen. I det här fallet, efter att ha lagt rödbetor i potten, ska koka borscht vara minst 10-15 minuter, då kommer det att ha tid att ge önskad färg.
Du kan också använda andra metoder:
- tillsätt tomatpuré i en stekpanna tillsammans med rödbetor, pasta med lök och morötter, lägg sedan i borsjtj;
- stänk rödbetorna med vin eller äppelcidervinäger innan du steker;
- strö över grönsakerna med 1 tsk citronsyra i början av tillagningen.
Livshack från våra mormödrar – när man rostar rödbetor är det bättre att strö över 1 msk socker. Detta trick hjälper till att avslöja rödbetans subtila smak och färg, men du måste lägga det i borsjtjen i slutet, annars kommer det att färga andra grönsaker.
Hur man gör för att rödbetor inte ska tappa färg i borsjtj – instruktioner
Inte alla värdinnor gör en pasta och steker grönsaker innan de lägger dem i potten. För dem har vi förberett några sätt att hålla färgen på borscht utan att steka:
- ta upp köttet ur buljongen och lägg i en hel rödbeta tillsammans med resten av grönsakerna – fortsätt att koka soppan på detta sätt i 10-15 minuter, ta sedan upp rödbetan och riv den till slut i borsjtjen;
- koka grönsaken i sitt skal och riv den sedan, lägg den i den redan kokta borsjtjen och koka den sedan i ytterligare ett par minuter;
- riv rå rödbeta, häll vatten i en metallskål och lägg den i borsjtjen 5 minuter innan den är klar och koka sedan skålen i några minuter.
Med någon av dessa metoder kommer du definitivt att lyckas uppnå den scharlakansröda färgen på borsjtj och behålla den under lång tid. Även om du inte lyckas första gången – försök igen eller välj en annan metod för att hitta ditt perfekta recept på en traditionell ukrainsk maträtt.