Hur man gör mjuk kål för fylld kål utan att koka: inte alla hemmafr vet

Vi berättar hur du mjukar upp vitkål utan att krångla med potten.

Mjuk kål för fyllda kålar utan kokning – flyhacks / collage , foto av depositphotos.com

Kål för fylld kål kokas vanligtvis i en kruka och när den mjuknar tar du bort bladen från den en efter en. Det är en beprövad men lite besvärlig metod som kräver viss skicklighet. Men det finns enklare – vi berättar hur du tar bort bladen från kål för fylld kål så att du inte behöver koka den.

Det bästa sättet att mjuka upp kålblad för fylld kål utan att koka dem

Det finns flera sätt att få kål att bli mjuk utan att koka:

  • Kål för fylld kål i mikrovågsugn och ångkokare

Om du har en mikrovågsugn eller ångkokare kan du använda dem för att strippa gafflarna.

Hur man mjukar upp kål för fylld kål i mikrovågsugnen: Tvätta grönsaken, ta bort de övre skadade bladen och linda in 2-3 lager matfilm. Sätt i mikrovågsugnen i 10 minuter, läge – medium effekt. När den har svalnat, ta bort filmen, ta bort märgen och skär i blad.

Hur man mjukar upp vitkål i en ångkokare: Ta en medelstor vitkål (den ska rymmas i ångkokarens korg) och låt den ligga i 2 minuter. Ta bort de översta bladen, skicka tillbaka i 2 minuter – ta igen bort de mjuka översta bladen. Denna procedur tar totalt 10-15 minuter.

  • Kål för fylld kål i frysen

Kan kålblad för fylld kål frysas? Ja, det här är den enklaste, men inte den snabbaste metoden.

Du måste lägga blomkålen i frysen i förväg (över natten), sedan ta ut den och låta den tina. Efter det tar du isär den i blad – de kommer att vara mjuka.

  • Kål för fylld kål med en hammare

Denna metod hjälper om de tidigare inte är lämpliga. Du måste skära kålen (som väger cirka 2 kg) i 4 delar. Skär sedan bort den köttiga delen av bladet och slå resten med en träklubba på ena sidan. Slagen ska vara gradvisa – från kanten och in mot mitten. På så sätt blir bladen mjukare och du kan linda in köttfärsen i dem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: