Hur man gör saftiga kycklingkotletter: 5 enkla hemligheter och ett beprövat recept

Hur man steker kycklingkotletter ordentligt och hur man lagar dem så att dina nära och kära ber om mer – lär dig i -artikeln.

Hur man gör saftiga kycklingkotletter / depositphotos.com

Koteletter kan tillverkas av olika ingredienser – kött, fisk, fjäderfä och till och med grönsaker. Kycklingkotletter anses vara en av de mest användbara, eftersom kycklingkött erkänns av många nutritionister som diet. berättar hur du gör saftiga kycklingkotletter av kycklingfärs i en stekpanna.

Tidigare pratade vi om hur man gör kotletter utan köttkvarn.

Vilka kryddor läggs till kycklingkotletter och vad mer är hemligheten?

Erfarna kockar kallar flera huvudnyanser, att veta om vilka, varje värdinna kommer att kunna göra luftiga kotletter från malet kyckling:

  • korrekta proportioner – per 1 kg köttfärs, tillsätt inte mer än 2-3 ägg och 250 g bröd;
  • goda tillskott – var noga med att lägga bröd blötlagt i mjölk, lök och lite smör;
  • bästa styckningsdetalj av kött – om du köper kött, använd inte flådda bitar för kotletter;
  • köttfärs magi – Hacka den med händerna före tillagningen och låt den stå i 20-30 minuter efter knådningen;
  • kvalitet stekning – kotletter bör endast tillagas i en kraftigt upphettad panna och sedan tillagas under lock på låg värme.

Kockar rekommenderar också att man lägger till hackade örter, malet vitlök och andra kryddor i köttfärsen. Det viktigaste är att inte överdriva det, annars kommer kotletterna att bli tuffa.

Saftiga kycklingkotletter – klassiskt recept

Med hjälp av detta recept kommer du att kunna göra kycklingkotletter till glädje för hela familjen.

Du kommer att behöva:

  • kycklingfilé – 500 gr;
  • lök – 2 st;
  • smör – 40 g;
  • vitt bröd – 100 g;
  • mjölk – 200 ml;
  • brödsmulor – 100 gr;
  • ägg – 1 st;
  • vegetabilisk olja;
  • salt, peppar, kryddor.

Hacka lök, stek i smör tills den är gyllene. Häll mjölk över smulan av vitt bröd och låt stå i 5 minuter. Kör kycklingfilé, lök och bröd genom en köttkvarn. Lägg färsen i en skål, tillsätt ägg, salt, peppar, kryddor, blanda, vispa och låt stå i 30 minuter. Forma kotletter från färsen, rulla dem i brödsmulor, lägg på en uppvärmd stekpanna. Stek på båda sidor i 2-3 minuter, täck sedan med ett lock, sänk värmen och ta skålen till beredskap.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: