Hur man kokar unga potatisar med dill: en enkel hemlighet så att de inte sönderdelas

Vi kommer också att berätta om du behöver skala unga potatisar innan du kokar dem.

Hur man kokar unga potatisar – enkla tips / depositphotos.com

Nykokt färskpotatis med dill och smör har en mycket speciell smak. Hur man lagar unga potatisar korrekt, läs i materialet.

Hur man lagar potatis så att de inte sönderdelas

Först måste knölarna tvättas väl. Om jorden från skalet kommer på den skalade delen och absorberas i potatisens struktur, måste denna del skäras av, eftersom det blir svårt eller inte möjligt att tvätta helt. Öka inte konsumtionen genom att skicka fler potatisar till soptunnan än du kan.

Potatisen förbereds i flera steg:

  • Skalning. Du kan skala ungpotatis på olika sätt: antingen som gammal potatis, eller skrapa bort det översta tunna skalskiktet med en kniv, eller använda en metallsvamp från köket.
  • Lägg de skalade potatisarna i en emaljerad kastrull. Om potatisen är liten, låt den vara hel; om den är medelstor, dela den på mitten; om den är stor, dela den i 4 eller fler bitar.
  • Koka upp på hög värme, salta efter smak, låt sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter vid lätt kokning. Stick en gaffel eller kniv i den största biten – om du känner ett visst motstånd, låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter tills gaffeln kan stickas in fritt.
  • Häll av vattnet genom att hålla potatisen mot grytans lock eller lägg den åt sidan i en sil.
  • Tillsätt smör i grytan i en mängd av 1/4 – 1/3 av ett paket per 1 kg. I den här rätten, precis som i gröt, kan man aldrig få för mycket smör.
  • Strö över hackad dill, stäng locket och rör om genom att skaka och hålla locket stadigt. Glöm inte dina ugnsvantar eller kökshandskar. Du kan också strö över persilja, men det är en annan historia.
  • Ibland istället för smör är unga potatisar klädda med gräddfil – en fråga om smak. För 1 kg behöver du 1/2 kopp gräddfil och 1 msk vegetabilisk olja.

Huvudregeln är att potatisen vi kokar ska vara ungefär lika stor. Om knölarna är olika-diverse, vi lägger dem i potten och hela, och halvor, och fjärdedelar. När du skär i 2 eller 4 delar är det bättre att dela potatisen inte i längdriktningen utan tvärs över, så att bitarna inte visade sig vara långa och tunna utan korta och tjocka – nära storleken på den minsta potatisen kastas hela.

Viktig: Om du kokar hela potatisar stora som ett vaktelägg och en knytnäve samtidigt, kommer den förstnämnda att falla sönder och den sistnämnda att förbli rå inuti.

Hur man kokar unga potatisar med skal – några tips

Inte mindre populär är en sådan maträtt som unga potatisar i en jackpotatis. I det här fallet rekommenderar vi att du noggrant väljer små eller medelstora, maximalt lika stora knölar, eftersom vi inte kommer att skära dem.

Olika sorter av potatis, beroende på kornighet, kan kokas till beredskap under olika tider. I genomsnitt är det ungefär 20 minuter. För att förstå hur länge du ska koka unga potatisar, titta in i potten 15 minuter efter att potatisen har kokat och du har minskat värmen till medium. Stick med en gaffel om den inte är genomkokt, sänk värmen till låg och låt sjuda och kontrollera att den är klar var 5: e minut.

Färdiga unga potatisar i jackan läggs ut i keramiska eller andra rätter och delas upp i delar. Därefter måste du salta och strö över hackad vitlök eller hackad grön lök. Den är klädd med solrosolja, du kan oraffinerad.

Viktig: unga potatisar kokta i högen kan ätas tillsammans med skalet. Det viktigaste är att det inte ska vara grönt – då är det omöjligt att koka i jackan. Grönaktiga områden innehåller toxiner, de bör definitivt skäras ner till vita.

Tidigare berättade hur man lagrar gröna så att de inte förstörs – dill och persilja kommer att hålla sig fräscha mycket längre.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: