Hur man lagar perlovka för att göra den mjuk och hjärtlig: du visste inte det

samlade enkla tips om hur man lagar pärlgröt korrekt och utsökt.

berättar hur man lagar perlovka välsmakande / foto av depositphotos.com

Pärlgryn är ganska vanliga och populära, det används både som bas för sidrätter och gröt och för beredning av soppor såväl som grytor.

Tidigare publicerade vad man ska laga från resterna av risgröt och hur mycket man ska laga vaktelägg, och nu kommer vi att berätta hur man lagar pärlgryn för att behaga hushållet.

Hur man lagar perlovka ordentligt – enkla tips

Till att börja med måste grynorna plockas över och ta bort allt skräp från det. Därefter bör du skölja paprika under rinnande vatten tills vattnet under gryn blir transparent.

Många människor blötlägger perlovka innan de lagar mat i några timmar, men du kan klara dig utan det, det tar bara mer tid att laga mat.

Det är viktigt att förstå att perlovka vid tillagning ökar kraftigt, så gryn bör tillagas i en lämplig maträtt för detta ändamål.

Att laga perlovka i en kruka kommer att kräva från 40 minuter till en timme. Till att börja med lägger du ut gryn i en kruka, häll kallt vatten över dem och lägg dem på en stark eld. Så snart vattnet kokar bör lågan minskas till måttlig och täcka krukan med lock.

Du kan salta gröten både i början och i mitten av tillagningsprocessen.

Enkla tips om hur man lagar perlovka ordentligt / foto depositphotos.comEnkla tips om hur man lagar perlovka / foto depositphotos.com

Hur man lagar perlovka i en multikokare – vad är viktigt att veta

Lägg de tvättade pärlgryn i skålen på multikokaren och häll kallt vatten över dem. Koka den i läget ”Gröt”, ”Bovete”, ”Ris” i ungefär en timme, om pärlgryn har blötlagts i förväg. Om inte, tar det 1,5 timmar att laga mat.

Hur mycket vatten behöver du för 1 kopp pärlnoddle – rekommendationer

För 1 kopp pärlgryn för att laga gröt i en kruka eller multikokare behöver du 3 koppar vatten, men för att laga det i mikrovågsugnen räcker det med 1,5-2 koppar.

Hur länge ska man laga pärlgryn – verifierad av erfarenhet

I fallet om du blötlägger pärlgryn innan du lagar mat, det kommer att vara klart på cirka 40 minuter eller 1 timme. Utan blötläggning kommer gryn att tillagas på 1-1,5 timmar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: