Hur man rengör en stekpanna från sot på 15 minuter: en enkel och mycket effektiv metod

Du lär dig hur du rengör sot på en non-stick stekpanna när du provar en intressant metod med hjälp av antifett och en sprutpistol.

Länk kopierad

Det är upp till dig vilken typ av sotborttagningsmedel för stekpanna du ska använda, men snåla inte och köp en större förpackning / YouTube-skärmdump

Många hemmafr står inför ett problem när du behöver rengöra stekpannan. Sot och gammalt fett är tätt inbäddat i stekpannan, varefter det inte är lätt att rengöra det. Därför uppstår frågan hur man rengör stekpannan från sot och fett hemma. Vi kommer att berätta om en intressant metod som snabbt kommer att bli av med problemet.

Köp en bra antifettspruta med en sprutpistol

För att rengöra en gammal stekpanna med ett jämnt lager av gammalt fett och sot måste du först och främst förbereda ett antifett. Gå till en hushållskemikalieaffär eller stormarknad och köp något antifat där. Det viktigaste är att det ska vara baserat på alkali. Snåla inte på medlen om du verkligen bestämmer dig för att rengöra stekpannan. Det är önskvärt att det var med en spruta. Det tar också gummi, såväl som tyghandskar och en mask, som du också behöver.

För det första måste du sätta värmen på din stekpanna på gasspisen i några minuter. Kontrollera med en vattendroppe hur varm den har blivit. Lägg ut en gammal, oönskad handduk på bordet och när stekpannan är varm, ta på dig handskar och lägg den på insidan av handduken. Öppna ett fönster i förväg och använd mask för att undvika att andas in kemikalierna.

Hetta upp stekpannan och spraya ytan på stekpannan med produkten

Spraya stekpannan med en antifettspruta medan stekpannan är varm. Agera snabbt innan pannan svalnar, annars har den ingen effekt. Spraya rikligt i en cirkelrörelse så att produkten i så stor utsträckning som möjligt interagerar med sotet och avlägsnar avlagringar.

Vad gör man om inte allt sot är borta

Du bör kunna se hur det gamla sotet lossnar. Om allt sot inte har försvunnit, låt pannan svalna och sätt sedan tillbaka den på elden och upprepa hela proceduren.

I slutet av proceduren kan du torka av den rengjorda ytan med vinäger för att få emaljen på pannan att skina.

På detta sätt bör pannan vara ren på cirka 15 minuter. Beläggningar är olika och om du inte vill riskera din panna kan du prova den här metoden på en separat del av den. Tänk också på att en gammal stekpanna med många års mycket kraftig nedsmutsning troligen inte blir helt ren ens med denna metod.

Om du upptäcker ett fel, markera den nödvändiga texten och tryck på Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: