Du kommer att veta hur man tar bort åratal av fett från utsidan av en stekpanna när du provar en metod som kräver att du förbereder en lösning av flera ingredienser.
Länk kopierad
Hur man rengör en stekpanna från tungt sot och fett / YouTube-skärmdump
Många av oss använder stekpannor nästan varje dag för att värma mat. Stekpannan blir smutsig snabbt och det är svårt att tvätta den, så ofta finns det mycket fett och sot som fastnar på den. Och frågan uppstår hur man rengör stekpannan från utsidan av nedsmutsningen hemma. Vi kommer att berätta om ett av sätten.
Författaren till YouTube-kanalen Women’s Tricks 1000 hemligheter berättade hur man rengör en stekpanna från nagari och gör det relativt snabbt.
Hur man rengör en stekpanna från ett tjockt lager av kolavlagringar
Förbereda en lösning för rengöring av en stekpanna
För att göra detta, värm vatten i en kastrull så att det blir varmt. Tillsätt 2 matskedar bakpulver och 2-3 matskedar flytande tvåltvål. Om det inte finns någon flytande tvål kan den rivas. Blandningen bör blandas noggrant.
Du bör också hälla 1 matsked citronsyra i den. Tillsats av citronsyra kommer att orsaka en omedelbar reaktion av lösningen, som kan stiga högt upp i potten. Därför är det bättre att ta en djupare behållare i förväg.
Sätt pannan i pannan med lösningen
Sänk ner pannan i pannan och sätt den på låg värme i ca 7-10 minuter. Under processen kan du se hur sotet lossnar.
Rengöring av pannan
Efter att tiden har gått måste du ta ut pannan och börja rengöra den för hand med en kniv och en metallsvamp.
Så småningom ska pannan vara helt fri från sot.
Se en video om hur du rengör en stekpanna från gamla kolavlagringar:
Hur får man stekpannan att inte fastna?
För att maten inte ska fastna i stekpannan måste du ta hand om non-stick-beläggningen. När du tvättar bör du använda mjuka svampar och spatlar som inte är gjorda av metall. Det är bättre att undvika att repa non-stick-skiktet.
Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.