Hur man skärper köttkvarnknivar: en enkel metod som många inte känner till

Hur man skärper en köttkvarnskniv med smärgelduk verkar vara förstått av många, men i praktiken kan du se att korrekt skärpning kräver viss skicklighet.

Länk kopierad

Hur man skärper en köttkvarnkniv hemma för att göra den skarp / YouTube-skärmdump

På webben kan du hitta många sätt att skärpa köttkvarnknivar, men inte alla kanske är lämpliga vid ett visst ögonblick. Dessutom finns det alltid möjlighet till en kortvarig effekt, och knivarna måste slipas om och om igen. Därför letar många människor efter en livshack om hur man skärper en kniv på en köttkvarn. Ett av sätten intresserade oss och vi bestämde oss för att dela det med dig.

Författaren till YouTube-kanalen Apro Habt visade hur man vässar kniven, återställer nätet och vilka tips man ska följa. Du måste komma ihåg att själva nätet också är en kniv.

Hur man skärper en köttkvarnskniv med sandpapper

Att sätta nätet i vinäger

Med tiden rostar och slits nätet ut, det kan rengöras med ättika. Lägg nätet i en bricka, häll 9% vinäger över det och låt det stå över natten. När det har legat i vinägern i ett par timmar ska det gnuggas. Vinägern bör bytas ut två gånger, eftersom det bildas mycket rost i den.

Använd sandpapper och rengör varje hål med ett rutnät. Författaren råder att linda sandpapperet på en spik, klämma fast det med en skruvmejsel och rengöra nätet på detta sätt.

Ta ett ark spånskiva och sandpapper

Vi lägger sandpapperet på spånskivan, vi måste göra flera tillvägagångssätt för att rengöra nätet: börja med 180 korn, fortsätt med 240 korn, sedan 500, 1000 och 1500 korn.

Författaren hävdar att redan efter bearbetning vid 500 kan du se nätets spegelglans.

Skärpning av ett köttkvarnblad

Om det inte finns några skador eller deformationer ska kniven slipas med 500 korn och avslutas med 1500 korn.

När allt är klart måste du montera köttkvarnen, men dra inte åt nätet för hårt, annars kommer kniven att ha svårt att vrida sig i den.

Slipa en bit ister i köttkvarnen

Detta är för att smörja nätet och hålen i det. Skinkan samlar också upp damm och smuts.

Torka av köttkvarnens nät

Författaren rekommenderar att du alltid torkar nätet torrt när du har tvättat köttkvarnen efter att ha arbetat med den. Annars kommer det att rosta och snurra dåligt.

Titta på videon hur man skärper knivarna på en mekanisk köttkvarn ordentligt:

Vad är Apro Habt?

Apro Habt är en ukrainsk YouTube-kanal tillägnad DIY-hack för hushåll och renovering. Författaren delar sin egen erfarenhet. Kanalen har mer än 5 miljoner visningar, enligt beskrivningen.

Om du upptäcker ett fel, markera den berörda texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: