Lär dig hur du ska förvara mjöl för att hålla det fritt från insekter och larver.
Hur man förvarar mjöl / foto ukrapk.com
Mjöl är alltid till nytta i alla hem. Det är billigt, långvarigt lagrat och ligger till grund för många närande rätter, till exempel hemlagat bröd. För att se till att ”brödvinnaren” inte går dåligt om några månader måste du följa reglerna för lagring av mjöl.
Vad man ska lagra mjöl i
Förpackning av fabrikspapper är inte lämplig för långtidsförvaring av mjöl. Det bör inte heller förvaras i en plastpåse. Det är bäst att använda tygpåsar eller glasbehållare för att förvara mjöl. Förvara inte heller mjöl i polyetenpåsar, eftersom produkten då snabbt blir fuktig.
Innan du förvarar mjöl under en längre tid bör det hällas på pergamentpapper och torkas i några timmar.
Var man kan lagra mjöl
Mjöl ska förvaras på en torr plats utan främmande lukter. Rumstemperaturen bör inte överstiga 18 grader Celsius. Mjöl kan förvaras i kylskåpet på grönsakshyllan. Om du ställer in det i kylskåpet håller det i upp till flera år och är definitivt insektsfritt.