Förpacka aldrig torkade äpplen i plastpåsar.
Vi berättar hur man förvarar torkad frukt så att den inte förstörs över tid / foto depositphotos.com
Hösten närmar sig och många hemmafr har bråttom att förbereda så många produkter som möjligt för vintern. I varje kök vid denna tid kokar arbetet – någon konserverad, någon fryser och någon torkar produkter, särskilt äpplen. kommer att berätta hur du lagrar torkad frukt så att den inte förstörs över tiden.
Hur man lagrar torkade äpplen – de viktigaste tabuerna
Innan vi tar itu med hur man lagrar torkade äpplen på rätt sätt, låt oss prata om vad du absolut inte får göra:
- Förpacka aldrig torkade äpplen i polyetenpåsar. Plasten kan skapa en växthuseffekt som leder till mögel.
- Lämna inte äpplen på platser med hög luftfuktighet. Det gör att produkten förstörs.
- Förvara inte torktumlaren i närheten av starkt luktande produkter. Detta beror på att torktumlaren tenderar att absorbera lukter.
I motsats till myten om hur man förvarar torkad mat ska den inte heller lämnas i solen. Direkt solljus kan förstöra vitaminerna och fördärva äpplenas smak.
Hur man bäst förvarar torkade äpplen i burkar – viktiga nyanser
Det finns flera beprövade sätt att förvara torkade äpplen så att malar inte kommer in och mögel inte uppstår. Det bästa sättet är att använda glasburkar med lufttäta lock. Det är ett pålitligt sätt att skydda produkten mot mal, fukt och lukt.
Vi berättar hur du förvarar torkad mat i burkar. Se först till att äpplena är helt svala. När du fyller behållaren med produkten, försök att lämna så få tomrum som möjligt och stäng locket ordentligt. Detta kommer att minska mängden luft och förlänga produktens livslängd.
Förvara burkarna på en mörk och sval plats. Den optimala temperaturen är mellan +10°C och +15°C. Glöm inte att kontrollera burkarna varannan månad – kontrollera om det finns mögel, obehaglig lukt eller fukt på väggarna.
Förresten, om du inte gillar glasburkar kan du förvara dina äpplen i tygpåsar (linne- och bomullsprodukter är utmärkta). Du kan också använda vakuumpåsar eller pappersprodukter – både påsar och lådor.
Hur man förvarar torkad mat på rätt sätt för att hålla den malfri – notera
Mal är en fiende till all torkad mat, oavsett om det gäller spannmål, torkad frukt eller kryddor. Men det är mycket lätt att skydda sig mot den. För det första ska du alltid använda lufttäta behållare eller knyta påsar och påsar tätt.
För det andra, lämna torkning på svala platser – insekter med kyla på ”dig”. Dessutom kan du placera lagerblad eller lavendel på förvaringsplatser. Deras specifika lukt kommer att avskräcka malar.
Om du använder papperspåsar ska du dock inte förvara dem utomhus. Malar kan lätt tugga igenom papperet och komma åt frukten.
Dessa enkla tips hjälper till att hålla torkade äpplen fria från mal under lång tid.