Inte bara priset: vad är skillnaden mellan kummel och pollock – det enkla svaret

tog reda på vad som är skillnaden mellan kummel och pollock, och vilka fördelar det har för människokroppen att äta dessa typer av fisk.

Länk kopierad

Vad är skillnaden mellan kummel och pollock – ett enkelt svar / Collage , foto: skärmdump från YouTube-video

Fisk är en viktig källa till många nyttiga näringsämnen. De minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, förbättrar hjärnans funktion och förebygger ögonsjukdomar som t.ex. näthinnedegeneration.

Fisk är också en källa till vitaminer, särskilt B-vitaminer (vitamin B12, niacin, vitamin B6), som spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner, inklusive normal ämnesomsättning, nervsystemets funktion och bildandet av röda blodkroppar. Fisk innehåller också D-vitamin, som är viktigt för benhälsan och immunförsvaret. Fiskar som pollock och kummel är framträdande i medborgarnas konsumtionskorg, men inte alla vet skillnaden mellan dem.

Om du är intresserad av att lära dig mer om när du kan starta ”fiskesäsongen” och vilken fisk du kan fånga på våren, rekommenderar vi vårt material: Vilken fisk kan och kan inte fångas på våren: en tydlig förklaring.

Vilka är fördelarna med kummel

Kummelfisk är hälsosam, näringsrik och mycket välsmakande. Lite skicklighet – och det kan lätt förvandlas till ett riktigt kulinariskt mästerverk. Nutritionisten Anna Stanzier skriver om det i sin Instagram.

”Kummelköttet är ganska fett, mört, vitt, det innehåller få ben och efter minimal värmebehandling kan filéerna lätt separeras från skelettet. Lägg därtill att fisken innehåller ett stort antal vitaminer och spårämnen – och du har en underbar produkt för barn- och dietmat”, påpekar hon.

Enligt henne innehåller denna havsfisk nästan en komplett lista över element i Mendeleev-tabellen: kalcium, zink, magnesium, natrium, järn, koppar, mangan, klor, nickel och kobolt, jod. Listan över vitaminer är inte mindre imponerande: A, C, E, D, PP, B. Till detta läggs proteiner och omega-3-fettsyror. Kummelkött har den högsta koncentrationen av fluor, svavel, kalium och fosfor.

”Det är underbart i grytor, i fisksoppor, det kan stekas, bakas, grillas…. Men man måste tänka på att den är lite torr, så en droppe god olja, helst smör, skadar inte alls”, sammanfattar hon.

Titta på videon om varför kummel är bra för dig:

Vad vi vet om Anna Stanzier

Anna Stanzier är chef och ledande nutritionist på OriNeo International School. Hon har en personlig blogg på Instagram med tips om hälsosam kost och talar om universella sätt att gå ner i vikt.

Vilka är fördelarna med pollock

Pollock är en hälsosam fisk som innehåller ett antal nyttiga beståndsdelar, bland annat mycket protein, B-vitaminer, omega-3-fettsyror och mineraler.

I programmet ”Top 5 in Sneedanku” konstateras att pollock är. har en värdefull näringssammansättning. Dess kött innehåller lättsmälta proteiner, vitamin A, grupp B, askorbinsyra samt makro- och mikroelement, särskilt kalcium, magnesium, fosfor, krom, koppar och järn. Pollock är också en rekordbrytare i innehållet av selen och jod, som är väsentliga för människors hälsa.

Om du är intresserad av att lära dig mer om hur man väljer kvalitetssill rekommenderar vi vårt material: Kvalitetsfisk ser ut så här: hur man väljer sill.

Dessutom noteras det att pollock har en positiv effekt på människokroppen.

”Proteiner och vitaminer som innehåller pollock har en positiv effekt på människokroppen. Regelbunden konsumtion av denna fisk hjälper till att normalisera den hormonella bakgrunden, öka immuniteten och förbättra hälsan. Den förbättrar också tillståndet för hud, hår och naglar”, heter det i programmet.

Pollock är också värdefull produkt för viktminskning. Den är kalorifattig, välsmakande och närande på samma gång.

”Mynta reglerar ämnesomsättningen, normaliserar sockernivåerna och förbättrar minnet. Men för att bli av med extra kilo bör pollock tuggas endast stuvad, kokt eller bakad. Och i inget fall stekt,” noterar historien.

Det noteras att bland fördelarna med pollock är. tillgänglighetDen kan köpas året runt och till ett lågt pris jämfört med andra marina fiskar.

”Och pollock odlas aldrig utan fångas i rent kallt vatten, hav och hav. Denna guldfisk är dock inte sämre än många dyra fiskar när det gäller användbara egenskaper. Men försiktigt konsumera pollock behöver människor med högt blodtryck. Eftersom en ganska hög salthalt i pollock kan orsaka en ökning av blodtrycket”, avslutar experter.

Titta på videon om varför det är bra att äta pollockfisk:

Vad är skillnaden mellan kummel och pollock?

Kummel och pollock är två fiskarter från torskfamiljen som har flera skillnader i tillagning och smak.

Vad är skillnaden mellan kummel och pollock i smak:

  • Hake: har mört, saftigt kött med neutral smak. Utmärkt att grilla, tillaga i ugn eller ångkoka.
  • Mynta: har ett fetare kött och en mer utpräglad smak än kummel.

Tips för tillagning av kummel och pollock:

  • Kummel: används ofta som filéer, biffar eller i soppor och grytor. Den kan stekas, bakas, kokas eller ångkokas.
  • Mynta: används ofta för stekning eller bakning, och för användning i rätter som chowder och pajer.

Popularitet:

  • Kummel: anses vara en populär fisk för matlagning i många kök runt om i världen.
  • Mynta: mindre populär i många länder men används i vissa regionala kök.

Även om de liknar varandra i vissa avseenden, till exempel genom att tillhöra samma familj, har de sina skillnader i smak, konsistens och tillagning, vilket gör dem unika på sitt eget sätt.

Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: