Hur du kan bevara bröd under lång tid utan att oroa dig för att det ska ”blomma” – en mycket enkel lifehack.
Hur man håller bröd längre / collage av , foto av depositphotos.com
Var är det bästa stället att förvara bröd så att det inte blir mögligt? Vissa råder att använda för denna brödlåda, och uteslutande trä, andra lägger bageriprodukter i kylen. Men även detta hjälper inte länge. Det finns dock ett sätt att avsevärt förlänga produktens hållbarhet – upp till flera månader.
Hur man håller bröd längre – ett enkelt trick
Påsar, lufttäta behållare, brödlådor och kylskåp är de mest välkända sätten att förvara bröd. Det sista alternativet gör att du kan förlänga produktens färskhet, särskilt vid varmt väder, men även där börjar brödet mögla efter 3-5 dagar.
Hållbarheten kan dock ökas – för att göra detta förpackas brödet i en påse eller folie (du kan lämna det i butiksförpackningen) och läggs i frysendär den kan ligga i flera månader. Du kan förvara bakverk som kex och bakverk på samma sätt, men de senare måste förpackas i flera lager plastfolie i förväg.
Avfrostning av bröd görs bäst i rumstemperatur. Om du behöver tina mycket snabbt kan du använda ugnen, men för muffins och kex är det bättre att inte använda detta alternativ.