Det visar sig att det är mycket lätt att rädda ägg från spruckna skal.
Ibland spricker ägg, även om de inte läggs i kokande vatten utan i kallt vatten / foto depositphotos.com
Det händer att kokning och rengöring av ägg bara ger besvikelse. Få människor gillar det när ägg spricker och det är helt enkelt orealistiskt att rengöra dem ”vackert” utan att riva av bitar av protein.
Tidigare berättade i vilken form ägg är hälsosammare och hur många av dem du kan äta om dagen, nu erbjuder vi dig att lära dig hur man kokar ägg perfekt och varför man lägger citron i potten när man kokar.
Hur man kokar ägg – de grundläggande reglerna
För att koka, såväl som att använda i mat i någon annan form, behöver du bara färska ägg. Det rekommenderas att tvätta dem i förväg. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten (ja, ja, det är ingen bra idé att kasta ägg i kokande vatten).
För att hårdkoka dina ägg, koka dem i 4 till 5 minuter. För att hålla dem mjuka men något fastare ökar du koktiden till 6 minuter. Hårdkokta ägg ska kokas i 7 minuter, och om du vill ha en mycket fast gula ska du klocka in 9 minuter. Många argumenterar för hur man korrekt kokar ägg och räknar tiden. Det visar sig att allt är enkelt – du måste göra det från det ögonblick som vattnet kokar.
Hur man kokar ägg så att de inte spricker – den viktigaste och enklaste hemligheten
Ibland spricker ägg, även om de inte läggs i kokande vatten utan i kallt vatten. Många hemmafr vet redan vad de ska lägga i vattnet när de kokar ägg, men de delar inte alltid denna hemlighet. Men nu finns det ingen hemlighet. En citronskiva hjälper dig.
Citron eller citronsaft när du kokar ägg förhindrar uppkomsten av sprickor på skalet. Att rengöra ägg efter sådan matlagning är ett riktigt nöje. Skalen lossnar lätt och vackert, ägget är slätt och glänsande. Lägg bara en citronskiva eller häll lite citronsaft i vattnet med äggen och du kommer att bli förvånad över resultatet.