Varför en smörgås är så onyttig är kanske inte helt uppenbart, men det är inte lätt att komma på en ännu mer onyttig frukosträtt.
Varför du inte kan äta en smörgås med korv – svaret kommer att överraska dig / foto depositphotos.com
Att laga detta kulinariska mästerverk är väldigt enkelt och att ta med dig till studier eller arbete är så bekvämt att ingen och inte tänker på vad som är skadligt smörgås med ost eller korv. Dessutom kan många människor tro att korv och ost innehåller protein och kalcium, och därför är bra för frukost.
Men i själva verket finns det få fördelar med sådan mat, men det finns många risker. kommer att berätta varför smörgåsar är så farliga.
Varför du inte ska äta en smörgås med korv och ost – en förklaring
Svaret kanske inte är helt uppenbart, men anledningarna till att det är skadligt att äta smörgåsar (särskilt – dagligen) är flera på en gång.
Bearbetat kött som korv innehåller vanligtvis mycket natrium – salt. Med ett för högt natriumintag går det inte att undvika högt blodtryck och andra hjärt- och kärlproblem.
Dessutom innehåller korv och ost mycket mättade fetter. Att äta dem i överflöd kan öka risken för hjärtsjukdomar och andra hälsoproblem. Och om du lägger till stekt eller friterad korv på din smörgås blir sitionen ännu värre, eftersom fett och transfetter, som är dåliga för din hälsa, bara kommer att öka. Så svaret på frågan om smörgåsar med varm ost och korv är skadliga är också positivt.
Är det möjligt att äta smörgåsar – hälsosamma alternativ till ost och korv
Fibrer, vitaminer och mineraler är avgörande för en balanserad frukost, och ost och korv innehåller knappast mycket av dessa. Ett bra alternativ är rostat bröd (bra om det är fullkorn!). Du kan till exempel byta ut korven och osten mot skivad avokado och en omelett eller pocherade ägg. Avokado innehåller nyttiga fetter och ägg är en bra källa till protein och viktiga näringsämnen.
Det är också en bra idé att börja dagen med en skål havregryn. har redan berättat för dig hur du gör havregryn både välsmakande och användbara.
Ett snabbare alternativ är fullkornsflingor eller müsli med låg sockerhalt. De kan ätas med mjölk eller vegetabilisk mjölk (sojamjölk, havremjölk, mandelmjölk).
Det tar inte heller lång tid att tillaga grekisk yoghurt med frukt och nötter. Det är bättre att välja yoghurt med högt protein- och probiotikainnehåll. Frukter och bär kan väljas efter smak, liksom nötter – de ger krispighet och hälsosamma fetter till din frukost.
Ja att procesade chark varor är en möjlig riskfaktor, med tyngdpunkt på just ”möjlig”. Eftersom evidensen är ganska svag gällande risker. Att sedan förstå risker med att fodra djur med exakt samma skräp som skadedjuret Homosapiens äter. Näringsfattiga vegetabilier/grödor odlade i konstgödning och besprutning, har väldigt lite med miljötänk eller hälsa att göra. Konstgödning kommer från gruvdrift och utarmning. Totalt vansinniga mängder fossila växthusgaser genereras för att framställa konstgödning. Att sedan drivor av döda djur är resultatet borde få normalbegåvade att avstå dessa skräp produkter. Mikroliv, insekter/polinerare, fåglar ja hela näringskedjan påverkas av detta vansinne till jordbruk. Finns inget kommersiellt odlat som innehåller bråkdelar av vitaminerna och mineraler VS just animalier från uteslutande fodring av gräs, klöver och ört växer av sol och regn helt i samklang med naturen. Handling och konsekvens som man säger. Dock verkar majoriteten av invånarna skita i vad deras kostval har för konsekvenser. Inte konstigt att vår art är ett skadedjur.