Ta reda på hur länge kål ska vara surkål och vad du ska täcka den med för att inte förstöra den på .
Surkålens hemligheter: hur mycket man ska sura och vad man ska täcka med / foto depositphotos.com
Surkål är ett bra mellanmål på vintern. Det passar alla bord, på grund av vad som länge har varit en favorit bland ukrainare. Surkål är ganska lätt att göra, men hemmafr gör ofta till synes obetydliga misstag som förstör allt.
lärde sig hur mycket kål som ska vara surkål och vad man ska täcka den med för att inte förstöra den.
Om det är nödvändigt att krossa kålen hårt när man syrar den
Vissa hemmafr tror att det räcker att helt enkelt skära kål och hälla saltlösning, men det är inte riktigt sant. Innan du lägger kålen i behållaren är det nödvändigt att salta och krossa den med händerna och sedan lägga till morötter i den.
Här är det viktigaste att inte överdriva det. Poängen är att om du krossar kålen för mycket blir den för mjuk när den surnar, vilket innebär att du kommer att beröva dig själv nöjet att krossa den.
Hur många dagar att sautera kål under tryck
En annan viktig nyans är surkålens varaktighet. Om den förvaras under mycket lång tid blir den osmaklig, sur och för mjuk. Om processen avbryts för tidigt blir det en rå och osmaklig produkt.
Vanligtvis behöver kål fem till sju dagar från läggningsdagen till servering. Allt beror på kålvolymen, teknikens noggrannhet och lagringsförhållandena.
Hur många gånger om dagen ska du genomborra surkål
Det bör inte glömmas att för jämn surdeg måste kålen genomborras. Detta bör göras extremt noggrant, eftersom du av misstag kan stoppa jäsningsprocessen. För att undvika problem och få en välsmakande kål i slutändan, genomborra fliken, inte nå 1/10 till botten.
Om kålen väger upp till 5 kilo kan du sticka hål en gång om dagen. Om du bestämmer dig för att fermentera mer måste du sticka hål två gånger om dagen
Vad man ska täcka surkål med
En annan viktig nyans när surkål är vad man ska täcka den med. Här är allt enkelt. Du kan täcka kål för surdeg med steriliserad gasväv. Dessutom är rena kålblad, ovanpå vilka du måste lägga en ren tallrik, utmärkta för detta ändamål. Vikten placeras sist på plattan, en burk vatten eller en ren sten kan användas för detta ändamål.
Huruvida surkål kan täckas
Många hemmafr gillar att lagra surkål för vintern, men frågan uppstår: ”Hur lagrar man den?”. Surkål kan stängas i burkar som andra grönsaker. Produkten tål sterilisering bra.
Det är ingen hemlighet att beredningar förvaras väl i burkar med metallock och surkål är inget undantag. Om du håller dig till tekniken kommer kålen att förbli god och krispig även efter lång förvaring.
Förresten, tidigare skrev hur man jäser kål krispig och på vilka dagar det är bäst att göra det.