En sådan produkt härstammar från norra Afrika och dök upp i Ukraina relativt nyligen.
Länk kopierad
Vad couscous är gjord av / collage: , foto: skärmdump
Du kommer att lära dig:
- Vad couscous är gjord av
- Var kommer den ifrån
- Hur man tillagar denna produkt på rätt sätt
De flesta känner till spannmål som couscous och använder det då och då i maten. Men inte alla vet vad couscous är och hur det är användbart.
Vi rekommenderar också att du läser materialet: Det kommer att vara friskt i flera veckor: en kvinna berättade en fantastisk hemlighet med brödlagring
Också för många människor är det fortfarande ett mysterium, från vad de gör couscousgryn. kommer att berätta hur sådana gryn görs och hur de ska tillagas.
Couscous kommer från nordafrikanska länder, där den började användas för många hundra år sedan.
Couscous är gjord av vetekorn (semolina) eller hirs. För att förbereda couscous slås grov gryn i större partiklar, siktas sedan genom en sikt och torkas. Och de resulterande kornen används som garnering.
”I själva verket är couscous rostad semolina. Det tar vete, bearbetar det och gör semolina. Och det är vad vi brukade äta tidigare i hela vårt liv. Och i Nordafrika var det populärt att ta samma semolina men steka den. Och anledningen till att vi gillar det så mycket är faktiskt att det är stekt mannagryn”, säger den ukrainske kocken Yevhen Klopotenko.
Han konstaterade att ukrainarna för 10 år sedan var rädda för ordet couscous, eftersom de inte förstod vad det var. Men nu är det en mycket tydlig sak för alla ukrainare.
”När du köper måste du titta på utgångsdatumet på förpackningen. Om du kan se igenom förpackningen måste du också visuellt bedöma om det inte finns något mögel, om det inte finns några andra obehagliga ämnen. Om allt är bra betyder det att couscousen kommer att bli bra”, säger Klopotenko.
Klopotenko berättade också hur man lagar couscous. Han noterade att det inte är nödvändigt att skölja den här produkten, annars kommer den att hålla fast. Det är nödvändigt att hälla couscous i en behållare och häll varmt vatten i proportionen 1:1. Om du häller mer vatten – det blir mer flytande, om du häller mindre vatten – då kanske det inte kokas till slutet och blir lite svårt. När du har hällt på vatten måste du salta, täcka med ett lock och låta dra i cirka 3 minuter. När denna tid har gått kan du tillsätta smör.
Titta på en video om hur man lagar couscous:
Vem är Eugene Klopotenko?
Eugene Viktorovich Klopotenko är en ukrainsk kock, restauratör, social aktivist, bloggare och TV-presentatör. Han är medgrundare till restaurangen ”One Hundred Years Ago” (Kiev) och bistron ”Others” (Lviv), författare till den populära ukrainska kulinariska webbplatsen klopotenko.com, skriver Wikipedia.
Om du upptäcker ett fel, markera den nödvändiga texten och tryck på Ctrl+Enter för att informera redaktörerna.