Vad du inte kan lägga i frysen, även om du vill: topp 4 förbjudna produkter

Vad man ska lagra produkter i frysen och vilka av dem som inte ska läggas där – ta reda på det i materialet från .

Vad man inte ska frysa in – frysknep / depositphotos.com

Erfarna hemmafr har länge använt denna typ av frysning – laga rätter och frys sedan dem. Men inte alla produkter kan läggas i frysen – vissa av dem förstör bara. kommer att berätta vad som inte ska läggas i frysen, även trots grannarnas råd.

Tidigare talade vi om vad som kan förvaras i frysen.

Vilka livsmedel är skadliga att frysa – en lista över dem

Många ukrainare vet att frysning av mat är ett garanterat sätt att bevara den under lång tid. För vissa grönsaker, frukter och till och med färdigrätter är denna förvaringsmetod dock skadlig.

Ägg

Vi talar uteslutande om hårdkokta ägg – när de är frysta spricker skalet och vattnet i vitan fryser. På grund av detta kan farliga patogena bakterier komma in i ägget. Även om ägget inte spricker och förblir intakt rekommenderas det fortfarande inte att äta det – det kommer att smaka ”gummiaktigt”.

Grönsaker, frukt, bär och örter

Men bara de som har en vattnig struktur. Nutritionister anser att vattenmeloner, gurkor, selleri och tomater är sådana livsmedel. Principen är enkel – ju mer vatten som finns i en frukt eller grönsak, desto mer sannolikt är det att den blir blöt och intetsägande när den fryses.

Det är samma sak med örter – efter avfrostning förvandlas persilja, dill eller koriander till en rå massa av grön färg och förlorar sin kryddiga smak.

Läs också om detta:

Rätter med gelatin, stekta rätter

Hällning, gelé och cholodt kan inte förvaras i frysen – gelatin tenderar att kristallisera vid låga temperaturer, så när du tar ut en sådan maträtt ur frysen, var beredd på att den vanliga smaken saknas.

Stekta rätter ska inte heller lämnas i frysen – när de smält slutar de att knäppa, smaken försvinner, liksom doften. Stekt mat förlorar till och med sitt vackra utseende och blir grå efter frysning.

Yoghurt

Hemmafr som har fryst mejeriprodukter minst en gång vet att de vid låga temperaturer ändrar sin struktur. Yoghurt förvandlas till en heterogen massa med mjölkproppar, och efter frysning kan den inte längre konsumeras, förutom för bakning.

Hjälpsamt tips: Kom ihåg att om du planerar att frysa in mat ska du använda lämpliga behållare, t.ex. plastbehållare eller vakuumpåsar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: