Vad du ska köpa för långtidsförvaring: 8 typer av konserver du bör ha i lager

Vilka produkter du ska köpa i händelse av hunger och varför det är viktigt att lagra konserverad mat – ta reda på det i -artikeln.

Vilken konserverad mat att fylla på / depositphotos.com

Världsanalytiker säger att utsikterna till hungersnöd är oundvikliga – kriget i Sverige har påverkat livsmedelssitionen i många länder. Den berömde entreprenören Robert Kiyosaki menar att det är ett klokare beslut att investera i tonfiskkonserver än att investera i exempelvis dollar, eftersom du inte kommer att kunna äta sedlarna.

Vad du ska köpa för långtidsförvaring: 8 typer av konserver du bör ha i lager

berättar vad varje ukrainsk familj bör ha en okränkbar reserv av konserverad mat.

Vi har tidigare talat om vad man bör ha i beredskapslager i händelse av hungersnöd – på listan fanns mat och mediciner.

Konserverad mat – vilken typ av mat finns tillgänglig och vad är bäst att köpa

Vilka produkter att köpa i händelse av hunger / depositphotos.comVilken mat ska man köpa om man är hungrig / depositphotos.com

Vi erbjuder 5 typer av konserver som du definitivt kommer att kunna överleva svåra tider och matkriser.

Konserverade bönor

Den största fördelen med bönor är att de i konserverad form inte behöver blötläggas i vatten och vänta, som det händer med färsk produkt. Dessutom innehåller bönor en enorm mängd vegetabiliskt protein, vilket är bekvämt för människor som inte äter kött.

Oliver eller oliver

Denna växt i sin sammansättning lagrar användbara vitaminer B, A, D och K, liksom spårämnen. Oliver kan tillsättas i grytor, soppor, sallader eller ätas ensamma. Tack vare de aktiva ingredienserna i oliver kan de hjälpa matsmältningen, förbättra synen och stärka benen.

Frukt och bär i sirap

Alla naturens gåvor som växer på marken och på träd kan konserveras. Detta är en mångsidig produkt som kan ätas ren, läggas till bakverk eller läggas på bordet ”för te”. Sådan söt konservering förser kroppen med kolhydrater och andra användbara ämnen som finns i frukt och bär.

Kaviar av zucchini

Zucchini innehåller många nyttiga spårämnen som koppar och järn, fosfor och natrium, en stor mängd organiska syror samt B- och C-vitamin. Den kan användas som sås eller garnering, bredas på bröd eller till och med marinera kött i den.

Grytan

En favoritprodukt hos alla resenärer – köttgryta, som inte behöver förvaras i kylskåp. Du kan ta den med dig på vägen, laga gröt och soppor med den. Köttgryta är en tillräckligt rejäl produkt, på grundval av vilken du kan förbereda ett stort antal välsmakande rätter.

Kondenserad mjölk

Hållbarheten för denna produkt är lång, och kondenserad mjölk kan användas för olika ändamål – som en söt ”för te” eller som en ingrediens för bakning. Kondenserad mjölk innehåller magnesium, fosfor, kalium, natrium, kalcium, fluor och vitamin A, och värmebehandling förbättrar några av dess egenskaper.

Konserverad fisk

Konserverad fisk är en utmärkt källa till protein, omega-3 essentiella fettsyror, vitaminer D, B-gruppen, särskilt B12, mikroelement – fosfor, kalcium, selen, zink och andra. De lagras under lång tid, kylskåp krävs inte. Tidigare pratade vi i detalj om hur man väljer konserverad fisk.

Konserverad majs och ärtor

Vätskan som grönsakerna ligger i kan användas som bas för soppor, och själva majsen eller ärtorna kan tillsättas till andra rätter eller sallader. Konserverad majs innehåller vitaminerna B, E, K, PP och C-vitamin. Konserverade ärtor är rika på kalium, fosfor, järn och vitamin B1.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: