Vilka produkter du ska köpa i händelse av hunger och varför det är viktigt att lagra konserverad mat – ta reda på det i -artikeln.
Vilken konserverad mat att fylla på / depositphotos.com
Världsanalytiker säger att utsikterna till hungersnöd är oundvikliga – kriget i Sverige har påverkat livsmedelssitionen i många länder. Den berömde entreprenören Robert Kiyosaki menar att det är ett klokare beslut att investera i tonfiskkonserver än att investera i exempelvis dollar, eftersom du inte kommer att kunna äta sedlarna.
berättar vad varje ukrainsk familj bör ha en okränkbar reserv av konserverad mat.
Vi har tidigare talat om vad man bör ha i beredskapslager i händelse av hungersnöd – på listan fanns mat och mediciner.
Konserverad mat – vilken typ av mat finns tillgänglig och vad är bäst att köpa
Vilken mat ska man köpa om man är hungrig / depositphotos.com
Vi erbjuder 5 typer av konserver som du definitivt kommer att kunna överleva svåra tider och matkriser.
Konserverade bönor
Den största fördelen med bönor är att de i konserverad form inte behöver blötläggas i vatten och vänta, som det händer med färsk produkt. Dessutom innehåller bönor en enorm mängd vegetabiliskt protein, vilket är bekvämt för människor som inte äter kött.
Oliver eller oliver
Denna växt i sin sammansättning lagrar användbara vitaminer B, A, D och K, liksom spårämnen. Oliver kan tillsättas i grytor, soppor, sallader eller ätas ensamma. Tack vare de aktiva ingredienserna i oliver kan de hjälpa matsmältningen, förbättra synen och stärka benen.
Frukt och bär i sirap
Alla naturens gåvor som växer på marken och på träd kan konserveras. Detta är en mångsidig produkt som kan ätas ren, läggas till bakverk eller läggas på bordet ”för te”. Sådan söt konservering förser kroppen med kolhydrater och andra användbara ämnen som finns i frukt och bär.
Kaviar av zucchini
Zucchini innehåller många nyttiga spårämnen som koppar och järn, fosfor och natrium, en stor mängd organiska syror samt B- och C-vitamin. Den kan användas som sås eller garnering, bredas på bröd eller till och med marinera kött i den.
Grytan
En favoritprodukt hos alla resenärer – köttgryta, som inte behöver förvaras i kylskåp. Du kan ta den med dig på vägen, laga gröt och soppor med den. Köttgryta är en tillräckligt rejäl produkt, på grundval av vilken du kan förbereda ett stort antal välsmakande rätter.
Kondenserad mjölk
Hållbarheten för denna produkt är lång, och kondenserad mjölk kan användas för olika ändamål – som en söt ”för te” eller som en ingrediens för bakning. Kondenserad mjölk innehåller magnesium, fosfor, kalium, natrium, kalcium, fluor och vitamin A, och värmebehandling förbättrar några av dess egenskaper.
Konserverad fisk
Konserverad fisk är en utmärkt källa till protein, omega-3 essentiella fettsyror, vitaminer D, B-gruppen, särskilt B12, mikroelement – fosfor, kalcium, selen, zink och andra. De lagras under lång tid, kylskåp krävs inte. Tidigare pratade vi i detalj om hur man väljer konserverad fisk.
Konserverad majs och ärtor
Vätskan som grönsakerna ligger i kan användas som bas för soppor, och själva majsen eller ärtorna kan tillsättas till andra rätter eller sallader. Konserverad majs innehåller vitaminerna B, E, K, PP och C-vitamin. Konserverade ärtor är rika på kalium, fosfor, järn och vitamin B1.