Vad ”Mivina” är gjord av: inte alla vet den verkliga sammansättningen av den populära produkten

Inte alla vet vad snabbnudlar är gjorda av, även om många människor älskar dem.

Länk kopierad

Vad Mivina är gjord av / collage: , foto: unsplash.com

Olika typer av snabbnudlar, som ”Mivina”, ”Rolton” och andra, är mycket populära på grund av bekvämligheten med att äta sådan mat, liksom dess billighet. Men inte alla vet vad ”Mivina” är gjord av, och om det är hälsosamt eller tvärtom skadligt.

Vi rekommenderar också att du läser följande material: Endast ett geni kan hitta ett fel i en bild på 5 sekunder: en fantastisk optisk illusion.

Förmodligen har de flesta av oss minst en gång i våra liv provat sådana nudlar, som helt enkelt kan hällas med kokande vatten och konsumeras på några minuter. Många människor använder en sådan produkt regelbundet – någon på grund av den tid som sparas på förberedelserna, någon på grund av det attraktiva priset. Men kan en sådan produkt vara hälsoskadlig?

Historien om skapandet av sådana nudlar är ganska intressant. Man tror att de första snabbnudlarna dök upp i Kina redan på 1500-talet. Men det var japanen Ando Momofuku som lanserade en sådan produkt i massproduktion. År 1958 grundade han ett företag som specialiserade sig på att tillverka Chikin Ramen-nudlar (med kycklingsmak). Senare spreds produkten även till andra länder.

I Ukraina dök snabbnudlar upp på nittiotalet under förra seklet.

Under årtiondena har sådana nudlar genomgått både externa förändringar och förändringar i deras sammansättning. Till exempel, nu görs det ofta vågigt. Och den här formen uppfanns av en anledning – det skapar effekten att det finns mer mat på tallriken.

Så, vad läggs till ”Mivina” och från vad produkten av detta och andra märken tillverkas. Nudlarna själva består av mjöl och saltat vatten. Det är från dessa ingredienser som degen oftast bereds, som sedan skärs i tunna remsor och ångas. Mjölet är vanligtvis bakande vetemjöl.

Men ibland kan även stärkelse eller ggummi – förtjockningsmedel som framställs av potatis och bönor – finnas med i ingredienserna.

Efter skivning och ångkokning torkas degen, oftast med hjälp av kokande vegetabilisk olja. Nudlarna formas sedan till briketter och förpackas.

Som regel säljs nudlar nu inte själva, utan med torkade grönsaker, kryddor och salt, som läggs i påsar tillsammans med nudelbriketten. Ofta tillsätts också en liten mängd vegetabilisk olja eller sås förpackad i en liten påse.

Men det är inte värt att missbruka en sådan produkt i kosten, eftersom den innehåller lite protein, fiber och vitaminer, vilket är mycket viktigt för hälsan.

Vad är Mivina?

”Mivina” är ett varumärke för halvfabrikat för livsmedel, som tillverkas av Kharkiv-företaget ”Technocom”. Sedan 2010 är fabriken en del av Nestlé Ukraina och sedan samma år har den tillverkat produkter under ett annat varumärke – Nestlé.

År 1995 började Technocom Corporation sälja snabb vermicelli under namnet ”Mivina”. Snart blev detta namn ett substantiv bland ukrainska konsumenter – ofta kallas vermicelli, som tillagas genom att ångkokas med kokande vatten i några minuter, för ”mivina”, oavsett tillverkningsföretag. Företaget grundades av vietnamesiska Pham Nhat Viong.

Intressant nog kommer ordet ”Miwina” från ”mì Việt Nam”, som betyder ”vietnamesiska nudlar” på vietnamesiska, enligt Wikipedia.

Om du upptäcker ett fel, markera den berörda texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: