Vad slitsarna på sidan av rivjärnet är till för: de används sällan, men av goda skäl

Många känner inte ens till denna fantastiska egenskap hos rivjärnet.

Länk kopierad

Vad är slitsarna på sidan av rivjärnet till för / Collage , foto: YouTube skärmdump

Den mest populära sidan av rivjärnet är den med de mittersta hålen, men om du undersöker ditt rivjärn närmare kommer du att se slitsar på sidan som få människor använder.

Varför behöver jag slitsar på sidan?

I moderna kulinariska verkligheter förbises de ofta, men de brukade användas aktivt under Sovjetunionens era. Dessa smala slitsar är idealiska för att skära mat i tunna skivor.

Om du till exempel behöver skära ost eller gurka i nästan genomskinliga skivor är dessa slitsar din oumbärliga assistent.

Hur använder man de långa slitsarna?

  • Lägg rivjärnet vågrätt: Se till att sidan med de smala skårorna ligger överst.
  • Välj en produkt: Ta till exempel en bit ost eller en gurka.
  • Skjut den genom slitsarna: Skjut bara produkten genom de smala slitsarna så får du nästan genomskinliga skivor utan behov av specialknivar eller andra köksredskap.

Med den här tekniken kan du enkelt få tunna skivor, vilket är särskilt värdefullt när du tillagar rätter där utseendet är viktigt.

Du kanske är intresserad av:

Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: