Hur man väljer allmän ister – vad är skillnaden mellan allmän ister och vanlig ister.
Länk kopierad
Vilken typ av ister kallas General’s lard / Collage: , foto: , Pexels/Boryslav Shoot
Läs vår artikel ”Vad händer om du äter ister varje dag: svaret på den brinnande frågan”.
Ister har miljontals fans över hela världen och det är inte så konstigt, eftersom denna animaliska produkt inte bara har en enastående smak utan också är rik på nyttiga spårämnen. Ister är extremt kalorifattigt, så i måttliga mängder är det en oumbärlig produkt vid vinterförkylningar.
Av alla de olika typerna av ister är det kanske den så kallade General’s lard som intar den mest hedervärda platsen. Denna produkt har sitt eget specifika utseende, för vilket den har fått berömmelse och erkännande, rapporterar .
Vad General’s lard betyder
Den största skillnaden mellan generals ister är närvaron av enhetliga lager av kött i den. Köttremsorna kan växla flera gånger i en enda bit ister.
Det är inte uteslutet att exakt ett sådant utseende ledde till att denna ister började kallas ”generalens”. Uppenbarligen kan analogin här spåras till de röda ränderna på generalens byxor, som liknar köttremsorna i ister.
Var är generalens fett i en gris?
Det är dock inte så lätt att uppnå det ideala General’s-fettet, eftersom det för detta ändamål används en speciell utfodringsregim för grisar. Erfarna bönder växlar mellan gödning och svält för att uppnå önskad effekt.
Allmänt ister kan hittas på specifika delar av griskroppen. Till exempel erhålls det från styckningsdelar av sidan av griskroppen.
Hur man väljer rätt general’s lard
När du väljer General’s lard är det värt att uppmärksamma inte bara utseendet utan också lukten av produkten. Erfarna gourmeter säger att färskt ister avger en inte stark, aromatisk och något sötaktig lukt.
Samtidigt, om ister har en skarp eller sur lukt, kan det tyda på att produkten är klart ”ful” och inte kan användas. Det finns flera lukter som indikerar att ister är uppenbart gammalt:
- urea;
- mögel;
- smaklöshet;
- gammal produkt.
Vilken typ av ister är bäst
Om du vill köpa en verkligt exklusiv bit ister är det lämpligt att fråga från vilken del av slaktkroppen den erhålls. Det är ju känt att de bästa egenskaperna kännetecknas av ister från djurets njur- och magområde.
Helst ska ister vara mjukt och lent och inte innehålla specifika fläsksmaker. En annan viktig indikator är att ister vid bearbetning till bacon ska breda ut sig lätt och tätt på en bit bröd.
Mer nyheter:
Vad är ister?
Ister är en livsmedelsprodukt som är ett fast subkutant animaliskt fett (vanligtvis fläskfett) som deponeras av djur under deras period med ökad näring som en reserv i djurkroppen, bestående huvudsakligen av lipider, enligt Wikipedia.
Om du upptäcker ett fel, markera texten och tryck Ctrl+Enter för att informera redaktionen.