Varför blötlägga levern i vatten: du kommer att bli förvånad över att du inte visste det

Vi berättar om du kan äta lever om den är bitter och hur du kan bli av med ett sådant problem.

Vilken typ av lever är inte bitter och vad man ska göra om man köpte ”fel” – tips / foto depositphotos.com

För att laga den perfekta levern måste du förbereda denna underprodukt. Ett av de vanligaste problemen är bitterhet. Det är inget mystiskt med det – levern blir bitter om den har fått galla på sig, eller om filmen, venerna och kärlen inte har avlägsnats helt från den.

Tidigare berättade vi hur man lagar kycklingleverpaté.

Hur man tar bort bitterhet från kyckling- eller fläsklever

För att hålla levern från att vara bitter och mjuk, finns det flera bra alternativ. Du kan välja den som kommer att vara till din smak:

  • Först måste du skära levern i flera bitar, blötlägg den i mjölk i minst 30 minuter.
  • Doppa underprodukten i bakpulver, låt stå i en timme och skölj väl – detta kommer att mjuka upp den.
  • Linda in levern i plastfolie och slå lätt med en hammare.
  • Koka den i ca 15 minuter i saltat vatten före tillagning.

Om du inte vill göra det så avancerat kan du alltid blötlägga levern i kallt vatten i en timme före tillagningen, eller koka den i kokande vatten och låta den ligga i några minuter.

Hur man tar bort bitterhet från kokt lever

Om den färdiga produkten fortfarande är bitter, skynda dig inte att kasta bort den. För att neutralisera den obehagliga smaken kan du gryta levern lite längre med tillsats av grädde eller gräddfil. Såsen kommer att blötlägga levern och den delikata krämiga smaken kommer att förvandla en vanlig produkt till en mör rätt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: