Vi berättar varför pannkakor inte steks, inte stiger eller inte gräddas inuti.
Hemligheten med fluffiga pannkakor / foto depositphotos.com
Puffade fritters kan inte laga alla – ibland verkar det som om sådan magi bara är tillgänglig för våra mormödrar. Detta är dock en felaktig åsikt – du kan lära dig att steka läckra fritters om du tar hänsyn till ett litet trick. Om varför fritters på jäst inte är puffiga och hur man fixar det – läs i materialet.
Avslöjade hemligheten varför fritters inte stiger vid stekning
Oavsett på vilken grund du ska laga en sådan maträtt är det viktigt att följa tekniken och lägga till rätt ingredienser. Följ dessutom strikt rekommendationerna:
- Efter knådning, täck degen med en handduk och låt den ”vila” i 20-30 minuter;
- tillsätt alltid jäst eller bakpulver;
- använd endast varma produkter (ta ut allt ur kylskåpet i förväg);
- gör fritters med kefir, surdeg eller fermenterad mjölk.
Sådana enkla tips hjälper dig att inte ta reda på varför pannkakor på mjölk inte är puffiga, även om produkten är sur eller kefir användes istället. Soda och jäst ska alltid användas enligt receptet, annars får du inte puffade pannkakor.
VIKTIGT! bakpulver med vinäger är endast nödvändigt om det inte finns några fermenterade ingredienser i receptet, om de finns, häll bakpulver i sin naturliga form.
Varför pannkakor inte bakar inuti – den främsta anledningen
Oftast förblir fritters råa på insidan eftersom smeten är för ”tung”. Detta kan hända om du har använt för många ägg – de ger degen en ”gummiaktig” konsistens. Dessutom Degen ska inte vara segDegen ska inte vara brant som pajer, eftersom den inte kommer att bakas i pannan.
Kom ihåg, för stekning av fritters. du bör ta en separat stekpanna och inte laga något annat på denoch tvätta den inte, torka bara bort överflödigt fett med en servett. Värm upp stekpannan På kallt underlag fastnar degen i stekpannan och blir inte genomstekt.
Skeda upp smeten på plåten och lämna 5-6 cm mellan fritters – Om de är för täta kommer de att klamra sig fast vid varandra och inte stiga. Stek i 3-5 minuter på varje sida och när du vänder på dem, täck med ett torrt lock – På så sätt får degen rätt temperatur och friteringen blir snabbt färdig som den ska.