Varför tillsätta vatten i pannan när du steker ägg: ett värdinnetrick

Ett enkelt knep för hur du steker glaserade ägg med en skarp kant, mjuka vitor och en rinnande äggula.

Perfekt äggröra på en stekpanna – ett trick med vatten / collage , foto av depositphotos.com

Många människor förbereder äggröra till frukost: slå äggen i stekpannan, vänta tills det sätter sig – och det är klart. Men ibland har du bråttom att du inte har tid att ”tulla”, och skålen visar sig vara antingen med ett halvmättat protein, eller äggulan har redan curdled. För att förhindra att detta händer, erfarna hemmafr innan du steker ägg (eller i processen) tillsätt lite vatten.

Hur man steker ägg med vatten

Här är vad du behöver göra och hur denna lifehack fungerar:

  • Hetta upp en stekpanna med olja, vispa äggen och låt vitorna ”stelna” (de ska börja koagulera);
  • Häll lite vatten över kanten på stekpannan och täck med ett lock.

På så sätt blir äggen inte längre stekta utan ångade.

Det finns ett andra sätt att steka ägg med vatten – du måste hälla vatten i en stekpanna och vänta tills det kokar, och slå sedan äggen, täck pannan med ett lock och koka på låg värme. Förresten, detta sätt att laga mat (utan olja) är också godkänt av nutritionister.

När det bildas en vit hinna på äggulan är glazunyan klar.

Tidigare berättade vi hur man kokar potatis i jackan – i kallt eller varmt vatten.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog Rökförbud
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: